Lopez: "Geen financiële problemen voor Lotus"

Peterselieman

Het Formule 1-team Lotus heeft volgens eigenaar Gerard Lux geen financiële problemen. Volgens geruchten was de renstal in geldnood gekomen doordat het Kimi Räikkönen veel meer salaris moest betalen dan begroot. De Fin wordt per punt betaald en pakte tot nu toe ruim tweemaal zoveel dan verwacht.

Räikkönen staat nu op 206 punten en volgens Lopez levert dat geen enkel probleem op qua salarisbetaling, zo meldt hij aan Auto Motor und Sport. "We hadden inderdaad niet verwacht dat hij zoveel punten zou scoren, dus het is wat duurder uitgevallen dan we hadden gedacht, maar Kimi heeft zijn geld gekregen en we hebben een nieuwe afspraak gemaakt over de manier waarop zijn salaris berekend wordt."

De komst van de wereldkampioen van 2007 is duur geweest, maar heeft het team geen windeieren gelegd. "Aan het eind van de dag betalen de goede resultaten zichzelf namelijk terug, aangezien we door hoger te eindigen meer TV-geld opstrijken van de organisatie." Daarnaast meldde Lux dat het team geen geldproblemen heeft zoals in de media gesuggereerd werd. Alle rekeningen zouden gewoon op tijd betaald worden.

Voor komend seizoen staat de renstal met Räikkönen aan de start. Teamgenoot Romain Grosjean is nog niet bevestigd. "We zetten hem nu een beetje onder druk. Romain is namelijk een super snelle coureur, maar rijdt sinds hij straf heeft gekregen voor de crash in Spa met de handrem erop. Ik wil echter dat hij weer gewoon gaat aanvallen, terwijl ik daarnaast van hem verlang dat hij zijn emoties beter onder controle leert te houden, want dan kan hij volgens mij grote dingen bereiken"