McIlroy wint in Dubai, Luiten zakt weg

Peterselieman

Rory McIlroy heeft zondag de DP World Tour Championship Tournament op zijn naam geschreven. De Noord-Ierse wereldranglijstaanvoerder stelde in Dubai met een laatste ronde van 66 slagen de zege veilig. McIlroy eindigde daardoor op een totaal van 265, 23 slagen onder het baangemiddelde. Nederlander Joost Luiten zakte ondanks een hole-in-one weg uit de top tien.

Luke Donald begon samen met McIlroy als leider aan de slotdag, maar de Engelsman zakte terug naar de derde plek, die hij overigens moest delen met Charl Schwartzel. Justin Rose eindigde na een indrukwekkende laatste ronde als tweede. Hij vestigde met een rondgang van 62 slagen een nieuw baanrecord.

Ook Luiten voerde een kunststukje op met een hole-in-one, maar dat was niet genoeg om zijn topklassering te behouden. De Nederlander zakte terug van de vijfde naar de zestiende plek. Het was overigens wel zijn beste klassering ooit op het slottoernooi van de Europese Tour, waar de beste zestig golfers van het afgelopen jaar aan mee mogen doen.