Bulthuis na rode kaart: "Was verbaasd"

donroyco

Dave Bulthuis kreeg in het duel tussen FC Utrecht en N.E.C. Nijmegen een rode kaart van scheidsrechter Björn Kuipers. Hij kan het nog steeds niet geloven. "Ik was heel verbaasd. Helemaal omdat de scheidsrechter in eerste instantie floot voor de overtreding van Jan Wuytens", vertelt Bulthuis tegenover Eredivisie Live.

"Eigenlijk door protesten van N.E.C.-spelers, naait hij mij de tweede gele kaart aan. Dit is onbegrijpelijk. Hij gaf eigenlijk helemaal geen voordeel, want hij floot op het moment dat Wuytens een overtreding maakte." En dat zint de verdediger totaal niet. "Toen liet hij eigenlijk doorspelen en geeft hij mij die tweede gele kaart. Ik probeerde nog met hem te praten, maar hij zei dat ik meteen het veld moest verlaten", vervolgt hij tegenover de camera's.

Zijn rode kaart had geen invloed op het vervolg van de wedstrijd. "Ik vind het niet bepalend. Als wij op tachtig procent de wedstrijd beginnen, dan spreek ik over het hele team, dan zijn we niet goed bezig. We zijn nog niet zo ver dat we een wedstrijd op tachtig procent kunnen winnen", besluit hij.