[WB] Kramer: "Ik dacht: moet het zo hard?"

Boris (borisz)

Sven Kramer moest zaterdag volle bak rijden om zijn tweede zege op een rij te boeken in de wereldbeker op de 5000 meter. Kramers ploeggenoot bij TVM Jan Blokhuijsen verbeterde in de voorlaatste rit in Kolomna zijn persoonlijke record (6:11.97). "Ik dacht wel: moet het nou zo hard?", vroeg Kramer zich naar eigen zeggen na de race van Blokhuijsen af.

"We hadden wel een beetje voorspeld dat het snel zou zijn, maar Jan reed gewoon een hele goede. Dan weet je dat het serieus hard moet", aldus de Fries die blij is dat het hem weer lukte de concurrentie te snel af te zijn. "Ik ben blij dat ik dit niveau heb. Dat is alweer een paar jaar geleden. Ik denk dat ik schaatstechnisch nog wel iets beter kan, iets meer rust nemen in de slagen. Maar als het niet linksom kan, dan moet het maar rechtsom."

Enkele weken geleden was het nog maar de vraag of Kramer in deze fase van het seizoen in actie kon komen. Rugklachten die hij opliep bij een val van een schommel speelden hem lange tijd parten. "Het gaat eigenlijk best wel goed naar omstandigheden. Ik verbaas mezelf ieder weekend weer. Dat had ik vijf zes weken geleden niet gedacht."