Almere City wil met hulp Ajax naar Eredivisie

Boris (borisz)

Almere City FC wist sinds haar intrede in het betaalde voetbal (toen nog onder de naam FC Omniworld) nog geen potten te breken in de Jupiler League. Momenteel gaat het niettemin beter met de club uit Flevoland en vindt men zich terug op de dertiende plaats op de ranglijst. De laatste vier wedstrijden werden, onder leiding van trainer Fred Grim, omgezet in een overwinning.

Algemeen directeur Raymond Groenteman heeft de ambitie om uit te groeien tot een volwaardige Eredivisionist. Dit ondanks een begroting van slechts drie miljoen euro. "Daar ben ik van overtuigd", zegt de bestuurder in gesprek met Voetbal International. "De medewerking van Ajax is daarin cruciaal, dat besef ik. Met de doorstroming van jeugd kunnen we de salariskosten laag houden."

Met Ajax noemde Groenteman de partner in een samenwerking, die overigens nog niet erg vruchtbaar is gebleken. "Momenteel is de animo van jonge Ajacieden voor Almere City niet groot, maar langzaam is een kentering zichtbaar. Ajax stuurt daar ook op aan. Mooi meegenomen is dat we nu met Fred Grim een trainer hebben die dezelfde methodes gebruikt als Frank de Boer. Net als in Amsterdam willen wij dat het eerste elftal straks voor 75 procent bestaat uit eigen kweek."