[Premier League] United komt tegen QPR met de schrik vrij

Boris (borisz)

Manchester United is zaterdag op Old Trafford tegen hekkensluiter Queens Park Rangers met de schrik vrij gekomen. Doelpunten van Johny Evans, Darren Fletcher en Javier Hernandez maakten de eerste goal van Jamie Mackie ongedaan: 3-1. United neemt door de overwinning twee punten voorsprong op stadgenoot City, dat zondag een bezoek brengt aan Chelsea.

Everton verloor door gelijk te spelen tegen Norwich City de aansluiting met de top vier. Op Goodison Park schoot Sébastien Bassong in de negentigste minuut de gelijkmaker binnen voor de uitploeg, nadat Steven Naismith vroeg in het duel Everton op voorsprong had gezet. De ploeg van John Heitinga, die de hele wedstrijd speelde, staat op drie punten achterstand van nummer vier Chelsea. Als Arsenal zaterdagavond wint bij Aston Villa gaat het Everton voorbij op de ranglijst.

Trainer Martin Jol en zijn Fulham gingen met 1-0 ten onder bij Stoke City door een goal van voormalig Liverpool-speler Charlie Adam. Beide ploegen bezetten met zestien punten een plek in de middenmoot. Wigan Athletic wist in extremis het eveneens laag geklasseerde Reading met 3-2 te verslaan. Jordi Gómez werd met een hattrick de held in Noord-Engeland.