[WB] Bergsma tegen Kramer in Kolomna

Boris (borisz)

Sven Kramer en Jorrit Bergsma zullen zaterdag als laatste op het ijs staan tijdens de 5000 meter wereldbekerwedstrijd in Kolomna.  In de rit ervoor, rit zeven, komen Bob de Jong en Jan Blokhuijsen tegen elkaar in de baan. Ted-Jan Bloemen komt in de zesde rit uit tegen Ivan Skobrev. 

Kramer en Bergsma werden één en twee vorige week tijdens de eerste wedstrijd in Heerenveen. Zaterdag rijden de dames de 1500 meter en daar staat het publiek ook een spannende laatste race te wachten. In deze race rijdt de Canadese Christine Nesbitt tegen Marrit Leenstra. In de één-na-laatste rit zijn Lotte van Beek en Claudia Pechstein aan elkaar gekoppeld. Marije Joling vecht in de rit daarvoor, de achtste, een duel uit met de Tsjechische Martina Sábliková. Laurine van Riessen, die invalt voor Ireen Wüst, start in de zevende rit tegen de Noorse Ida Njåtun.

Naast de 1500 meter voor dames en de 5000 meter voor heren staat er zaterdag in Kolomna ook nog de massastart voor dames op het programma. Alle Nederlanders komen zaterdag uit in de A-divisie.