Pic verhuist naar Caterham

Peterselieman

Het Formule 1-team Caterham heeft Charles Pic voor meerdere jaren vastgelegd, zo heeft het team bekendgemaakt. Momenteel rijdt de Fransman nog voor Marussia waar hij een aflopend contract heeft. Wie zijn teamgenoot zal worden is nog niet bekend.

Pic maakt dit jaar bij Marussia indruk door als rookie de ervaren Timo Glock regelmatig de baas te zijn. Hij is blij dat hij voor komend seizoen weer een stoeltje heeft. "Ik ben trots met de bevestiging dat ik volgend jaar voor Caterham zal rijden. Het is een team met grote ambities voor de toekomst en de investeringen die het team recentelijk heeft gedaan, tonen aan dat de wil om vooruit te gaan, enorm is. Ik vind het geweldig dat ik mijn tweede jaar in de Formule 1 zal tijden bij een team dat zo veel potentie heeft. Ik hoop het team te kunnen helpen om hogerop te komen op de grid."

De Nederlander Giedo van der Garde lijkt de beste papieren te hebben om teamgenoot van Pic te gaan worden. Momenteel racen Heikki Kovalainen en Vitaly Petrov nog voor Caterham.