Veel gelul in Baldur's Gate

Pheno

Beamdog heeft een nieuwe trailer uitgebracht van de remake van Baldur's Gate. In deze Enhanced Edition zitten nieuwe speelbare personages en een nieuw gebied om te verkennen.

Omdat de RPG-klassieker al niet groot genoeg was heeft ontwikkelaar Beamdog er meer content in gestopt om ons weer maanden zoet te houden. Er zijn drie nieuwe speelbare personages toegevoegd die in je team kunnen zitten. Half-orc Blackguard Dorn, half-elf Wild Mage Neera en een menselijke  monnik genaamd Rasaad. De Black Pits is een nieuw gebied waarin je door vijftien levels moet vechten in arena-stijl. Dit gebied is goed voor zo'n zes uur extra speeltijd. Ook zijn de klassen, kits en rassen beschikbaar die eerder alleen in Baldur's Gate II aanwezig waren.

De ontwikkelaar heeft al aangegeven dat er ook een Baldur's Gate II Enhanced Edition gaat komen en dat ze interesse hebben in het remaken van Planescape: Torment en andere Infinity Engine-gebaseerde RPG's. En wie weet zien we dan toch ooit een Baldur's Gate III.

Baldur's Gate Enhanced Edition komt 28 november uit op pc en Mac. De iPad-versie komt op vrij korte termijn uit en er is ook een versie voor Android aangekondigd.