Van Aanholt droomt van Chelsea

Wessenator

Patrick van Aanholt ontwikkelt zich goed bij Vitesse, maar hij blijft hopen op een terugkeer bij zijn broodheer Chelsea.

De 22-jarige speler vertrok in 2007 van de jeugdopleiding van PSV naar die van Chelsea. Na twee jaar speelde hij twee wedstrijden voor de hoofdmacht van de Londenaren, maar daarna volgde een lang huurtraject. Hij speelde achtereenvolgens voor Coventry City, Newcastle United, Leicester City, Wigan Athletic en nu voor Vitesse.

De verdediger ontwikkelt zich nu goed in Arnhem. "Dit niveau moet ik zien vast te houden, dan kijken we wel wat er gebeurt. Engeland blijft mijn droomcompetitie en Chelsea blijft mijn droomclub. Momenteel gaat het in elk geval goed en bevalt het mij goed bij Vitesse", vertelt Van Aanholt aan Voetbal International.

Hij erkent dat hij nog een aantal stappen moet maken, voordat hij kan terugkeren bij zijn droomclub. "Soms heb ik meer concentratie nodig. Ik val af en toe een beetje in slaap tijdens een wedstrijd. Elke training zorg ik er nu voor dat ik scherp ben, dan komt het ook vanzelf in de wedstrijd."