Liam Neeson ziet Taken 3 niet gebeuren

dekatophetspek

Liam Neeson ziet een vervolg op Taken 2 niet zo snel van de grond komen. "Ik heb werkelijk geen idee waar de film over zou moeten gaan", zegt de acteur voor de camera van Novum Nieuws. "En volgens mij heeft scenarist Luc Besson ook geen interesse in een derde deel."

De 60-jarige Neeson leverde onlangs zijn nieuwe actiefilm Taken 2 af, die vanaf vandaag in de bioscopen draait. Zijn personage Brian Mills moest in Taken zijn dochter bevrijden van een bende Oost-Europese mensensmokkelaars. Ditmaal worden hij en zijn vrouw, wederom gespeeld door Famke Janssen, ontvoerd door dezelfde criminelen.

Het risico van een derde deel is dat het publiek simpelweg een derde versie van hetzelfde verhaal te zien krijgt. Taken 2 geldt al als een van de onwaarschijnlijkste vervolgfilms van de afgelopen jaren, omdat geen van de makers had voorzien dat een simpele actiefilm als Taken zo succesvol zou worden.

Ook Neeson dacht dat Taken rechtstreeks op dvd uit zou komen en tekende alleen om te kunnen samenwerken met Besson. Na het succes van Taken leek Taken 2 onafwendbaar, maar ook hij is van mening dat een derde deel wat veel van het goede zou kunnen blijken.

"Ik ben alleen geïnteresseerd als het scenario goed is", gaat Neeson verder. "Het moet geen herhaling van zetten worden, daar pas ik voor." Daarbij moet wel gezegd worden dat Neeson contractueel verplicht was terug te keren voor deel twee.


Liam Neeson ziet Taken 3 niet gebeuren (Foto: Novum)