Hamilton wil in stijl afsluiten bij McLaren

Peterselieman

Lewis Hamilton zal in zijn laatste race voor het Formule 1-team McLaren zijn uiterste best gaan doen. De Brit zegevierde afgelopen weekend in de Verenigde Staten en wil dit in Brazilië gaan herhalen. Na dit jaar verruilt de wereldkampioen van 2008 het team uit Woking voor Mercedes dat in Brackley gevestigd is.

Hamilton kwam al sinds de karts voor McLaren uit en weet dat er nu ruim dertien jaar later een einde aan de samenwerking komt. "In Brazilië zijn er in mijn McLaren-periode enkele gedenkwaardige races geweest en vanwege vele redenen zal dit weekend een erg belangrijke race voor mij zijn. Ik beloof dat ik in mijn laatste race voor McLaren iedere ronde alles zal gaan geven."

De Brit denkt dat hij het beste met een zege afscheid kan gaan nemen bij McLaren. "Mijn zege vorige week in Austin was één van mijn mooiste races ooit en ik zou graag in Brazilië zegevieren om het team het perfecte afscheidscadeau te geven. Ik won in 2007 hier bijna de titel, pakte deze in 2008 in de laatste bocht en reed in 2009 met het mes tussen de tanden om nog op het podium te kunnen finishen. Ik heb hier echter nog nooit gewonnen en dat wil ik nu gaan veranderen."