Lucescu excuseert zich voor Luiz Adriano

Niels (DerMeister)

Shakhtar Donetsk-trainer Mircea Lucescu heeft zijn excuses aangeboden voor het doelpunt van Luiz Adriano tegen Nordsjælland.

Bij een 1-0 voorsprong voor de Denen gaf scheidsrechter Antony Gautier een scheidsrechtersbal. De Deense doelman Jesper Hansen en zijn achterhoede gingen er vanuit dat Willian de bal terug zou spelen. Dat deed hij ook, maar Luiz Adriano pikte de bal op, omspeelde de keeper en scoorde de gelijkmaker.

"Het spijt me ten zeerste dat we een doelpunt hebben gemaakt dat zo ontzettend veel controversie heeft opgeleverd", zei Lucescu na afloop. "Luiz Adriano vertelde me dat hij die goal maakte op instinct."

Volgens de coach wilde Shakhtar vervolgens Nordsjælland vrije doortocht te geven om een doelpunt laten maken, maar dat liep anders. "We wilden onze tegenstander terug in de wedstrijd laten komen, maar Taras Stepanenko begreep onze instructies niet. Helaas werd de situatie niet veel later toch nog rechtgezet", aldus Lucescu, doelend op de 2-1 van Lorentzen.

De ploeg van Lucescu won de wedstrijd uiteindelijk met 5-2 en plaatste zich voor de volgende ronde van de Champions League. "We hebben verdiend gewonnen daar waar wij het beste team waren. Nogmaals, ik verontschuldig me voor wat er gebeurde bij het doelpunt van Adriano."

Tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd werd de trainer nog gevraagd of hij Luiz Adriano gaat straffen voor zijn actie. Lucescu reageerde boos: "Heb jij ooit voetbal gespeeld om mij deze vraag te stellen? Het was een fout en dat gebeurt tijdens een wedstrijd. We zijn trots op deze overwinning. Het had 10-2 moeten zijn, geen 5-2! Ik heb me verontschudligd, wat wil je nog meer van me?"