Overtoom vertrekt bij Heracles

Peterselieman

Willie Overtoom is niet van plan zijn aflopende verbintenis met Heracles Almelo te verlengen. "Het is bekend dat mijn contract aan het einde van het seizoen afloopt en ik wil dan graag vertrekken. Ik ben dan ook nooit met de club in onderhandeling geweest", verklaart de 26-jarige speler tegen Novum Nieuws.

Overtoom sluit een vroegtijdig vertrek tijdens de winterstop niet uit. "Dat hangt van de club af en of ze nog iets aan mij willen verdienen. Daarbij moet ook de juiste club er tussen zitten." Een buitenlands avontuur in Spanje, Duitsland of Engeland behoort volgens hem zeker tot de mogelijkheden. "In Italië zie ik mijzelf niet spelen."

Vooralsnog richt de tweevoudig international van Kameroen zich op Heracles. "Ik voetbal hier met plezier en wil graag proberen Europees voetbal te halen met de club." Heracles staat momenteel achtste.

Overtoom, die de jeugdopleiding van AZ doorliep, debuteerde in het seizoen 2006/2007 bij eerstedivisionist Telstar in het profvoetbal. Na een jaar bij de amateurs van HVV Hollandia te hebben gevoetbald, tekende de middenvelder in de zomer van 2008 bij Heracles.