Nieuwe alternator voor Red Bull in Brazilië

Peterselieman

Het Formule 1-team Red Bull Racing zal voor de Grand Prix van Brazilië gebruik gaan maken van een nieuwe alternator van Magneti Marelli. Dit meldde Remi Taffin, head of trackside operations van Renault, aan Autosport.

Red Bull reed in de Verenigde Staten nog met de oude versie van de dynamo, terwijl de andere teams die met Renault-krachtbronnen reden wel het vernieuwde onderdeel gebruikten. Red Bull-coureur Mark Webber viel met een defecte alternator uit, terwijl de overige bolides geen problemen kenden. Voor Interlagos moet ook Red Bull het vernieuwde onderdeel gebruiken.

Taffin: "Het is heel simpel, we gaan voor Brazilië voor de nieuwe specificatie, die heeft alle tests doorstaan. In de VS konden we beide kanten op, de oude of de nieuwe alternator. Samen hebben we beslist om het op deze manier te doen omdat het mensenwerk is en daar speelt gevoel een rol bij."

"Waar je mee vertrouwd bent, dat geniet vaak de voorkeur boven iets nieuws, zelfs als het nieuwe alle tests doorstaan heeft. Het is misschien moeilijk te begrijpen, maar stel jezelf voor dat je die beslissing moet nemen. Soms ga je een winkel in en zie je twee dingen die je wilt kopen. Je hoofd zegt het een en je hart zegt het ander, bijvoorbeeld. Zo was dit ook."