Chelsea: "Clattenburg zei 'aap' tegen Mikel"

Niels (DerMeister)

Scheidsrechter Mark Clattenburg heeft John Obi Mikel een aap genoemd. Dat zegt Chelsea-voorzitter Bruce Buck dinsdag in de krant London Evening Standard. Zowel Mikel als zijn collega-middenvelder Ramires heeft de opmerkingen van de scheidsrechter gehoord, vertelt Buck. Het is de eerste keer dat Chelsea details geeft over het incident eind oktober.

Chelsea kreeg veel kritiek dat het zijn beklag deed over de scheidsrechter terwijl de club eerder vierkant achter de van racisme beschuldigde aanvoerder John Terry bleef staan. Buck vindt die kritiek onterecht. "Stel dat we dit stil hadden willen houden en tegen de spelers hadden gezegd 'Dit is niet zo erg en de pers gaat ons aanvallen, misschien willen jullie je bedenken'. Als dat was uitgelekt waren we echt gekruisigd."

Opvallend is dat Bucks interview op dezelfde dag verscheen als het bericht dat de Londense politie de zaak laat rusten. De politie begon een onderzoek nadat de Society of Black Lawyers aangifte deed tegen Clattenburg, maar de Cheslea-spelers stapten niet naar de politie waardoor die geen bewijzen en slachtoffers had.