Tom Hardy zou drooglegging niet overleven

René (MrManiak)

Tom Hardy had de Amerikaanse drooglegging in de jaren twintig en dertig naar eigen zeggen niet aangekund. "Ik zou waarschijnlijk nooit meer zijn gestopt met drinken", zegt de acteur met een drankverleden voor de camera van Novum Nieuws.

"Er waren toen nog geen afkickklinieken, dus je bleef gewoon dronken", gaat hij verder. "Ik zou waarschijnlijk ergens in een portiek te vinden zijn." Hij zou ook wel weten hoe hij aan alcohol zou moeten komen. "Waarom dronken ze toen geen aftershave?", vraagt de Brit zich af. "Dat deed ik vroeger altijd. Daarom ruik ik altijd zo lekker."

De 35-jarige Hardy, die dit jaar te zien was als de inslechte Bane in The Dark Knight Rises, heeft de hoofdrol in de misdaadthriller Lawless, die gaat over drie broers die tijdens de drooglegging binnenlopen met hun illegale drankhandel. Hardy speelt de oudste van de drie broers, naast Shia LaBeouf en Jason Clarke. De familiehandel komt in gevaar als een FBI-agent, gespeeld door Guy Pearce, ten tonele verschijnt.

De Australische muzikant en schrijver Nick Cave is verantwoordelijk voor het scenario van Lawless. Ook hij begrijpt de grootschalige handel in illegale alcohol wel. "Zeker in die tijd, toen was alles pure ellende. Je had de Grote Depressie en alles viel uit elkaar, dan wil je dronken worden."

"En dat geldt nu ook nog steeds", gaat Cave verder. "Onze wereld wordt voor onze ogen door de wc gespoeld en mensen willen high worden." Hij pleit dan ook voor legalisering van drugs, zodat mensen gewoon stoned kunnen worden en niet naar de gevangenis worden gestuurd. "Dan kan dat geld aan iets nuttigs worden besteed."

Lawless draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.