Manolev wil weg bij PSV

Peterselieman

Stanislav Manolev wil koste wat het kost in de winterstop bij PSV vertrekken, zo weet Voetbal International te melden. De Bulgaarse international is in Eindhoven op het tweede plan geraakt en komt alleen in het eerste in actie als er spelers geblesseerd zijn.

"Ik ben er klaar mee. Dit kan ik absoluut niet tot het einde van het seizoen volhouden." Manolev heeft moeite met zijn positie in de selectie. De verdediger kreeg een basisplaats in het Europa Leagueduel tegen AIK Solna, maar werd hierna voor het Eredivisieduel tegen Heerenveen weer naar de bank verwezen.

PSV wil wel meewerken aan een transfer van de 26-jarige international. Dat zijn contract vorig seizoen met twee jaar verlengd werd had te maken met het behouden van de transferrechten. Technisch manager van PSV, Marcel Brands, wil zo de speler niet gratis de deur uit laten lopen, maar toch nog een transfersom voor hem ontvangen.

Verder wil PSV af van Orlando Engelaar. De middenvelder is op het tweede plan geraakt en komt slechts zelden in actie. Zijn contract loopt nog tot komende zomer door, maar PSV overweegt dit af te kopen. Daarnaast zouden ook Jagos Vukovic en Stef Nijland deze winter uit Eindhoven mogen vertrekken.