[GSOD] Kist verslaat Van Barneveld

Boris (borisz)

Lakeside-kampioen Christian Kist heeft Raymond van Barneveld verslagen tijdens de Grand Slam of Darts. Kist versloeg Barney met 5-4 en verzekerde zich van een plek bij de laatste zestien. 

Beide heren gooide niet goed, Kist gooide 83 gemiddeld en Van Barneveld kwam niet verder dan 85. Deze gemiddelden werden naar beneden gehaald door het missen van veel dubbels. Kist brak in de eerste leg nadat Barney drie pijlen op de dubbel had gemist. Uiteindelijk kwam Van Barneveld terug tot 3-3. Beide spelers wonnen de leg daarna die de tegenstander begon. Tijdens de beslissende leg kreeg gooide Kist de bull niet, Barney miste drie pijlen op tops waarna The Lipstick het alsnog uitgooide.

 De derde Nederlander die in actie kwam was Wesley Harms. Hij verloor met 5-2 van Wes Newton, bij Harms liepen de triples niet lekker. Harms zal in de groepswedstrijd tegen Martin Phillips met een zo groot mogelijk legverschil winnen om de kansen om zich te plaatsen te vergroten.

Van Barneveld zal zijn beslissende groepswedsrijd spelen tegen Wayne Jones, Bij overwinning is hij zeker van een plek bij de laatste zestien.  In groep E is wereldkampioen Adrian Lewis na twee nederlagen uitgeschakeld. Gary Anderson is met zijn zege op Tony O'Shea door naar de laatste zestien.  

Groep Speler Speler Uitslag
E Adrian Lewis John Part 2-5
E Gary Anderson Tony O'Shea 5-4
F Andy Hamilton Brendan Dolan 5-1
F Paul Nicholson Barrie Bates 5-0
G Terry Jenkins Martin Phillips 5-2
G Wes Newton Wesley Harms 5-2
H Christian Kist Raymond van Barneveld 5-4
H Mark Walsh Wayne Jones 5-4