[GSOD] Van Gerwen wint, Dekker en Stompé verliezen

Boris (borisz)

Op de openingsavond van de Grand Slam of Darts kwamen drie Nederlanders in actie. Michael van Gerwen won eenvoudig van Steve Beaton. Co Stompé verloor van Phil Taylor en Jan Dekker ging onderuit tegen Mervyn King. 

Dekker was de eerste Nederlander die in actie kwam. Met 73 gemiddeld was hij geen partij voor King. Hij verloor zijn partij ook met 5-1. Vam Gerwen gaat door waar hij de laatste tijd lekker mee bezig is en dat is winnen. Steve Beaton had weinig in te brengen. Van Gerwen won met 5-2 en gooide 103 gemiddeld. 

Taylor was een maatje  te groot voor Stompé. The Power kon in iedere leg de voorsprong pakken en gaf dat vervolgens niet meer uit handen. Het werd 5-1 voor Taylor. In dezelfde groep won Mark Webster met 5-3 van Scott Waites, de winnaar van twee jaar geleden. 

Zondagmiddag speelt Raymond van Barneveld tegen Mark Walsh.BDO-wereldkampioen Christian Kist neemt het op tegen Wayne Jones en Wesley Harms speelt tegen Terry Jenkins. Zondagavond komen Stompe, Kist en Van Gerwen opnieuw in actie. De  winnaars van de groepsduels zullen tegen elkaar spelen net zoals de verliezers dat zullen doen.


Groep Darter Darter Uitslag
A Scott Waites Mark Webster 3-5
A Phil Taylor Co Stompé 5-1
B Robert Thornton Ted Hankey 5-0
B Michael van Gerwen Steve Beaton 5-2
C Kevin Painter Dean Winstanley 5-4
C Simon Whitlock James Hubbard 5-2
D Jan Dekker Mervyn King 1-5
D James Wade Arron Monk 1-5