Steun voor hongerstakende Franse burgemeester

anoniem_22072019025900

De Franse minister van binnenlandse zaken Manuel Valls heeft de hongerstakende burgemeester van het Franse plaatsje Sevran zaterdag zijn steun betuigd. Burgemeester Stéphane Gatignon bivakkeert zonder te eten in een trekkerstentje op de stoep van het parlement om aandacht te vragen voor de financiële nood van zijn straatarme gemeente. Hij verwijt de regering Sevran, een voorstad van Parijs, in de steek te laten.

Minister van binnenlandse zaken Manuel Valls bezocht Gatignons tentje voor de Assemblée Nationale zaterdag om hem een hart onder de riem te steken. ''Ik wil hem mijn steun en vriendschap tonen, want hij voert een moedige strijd'', zei Valls.

Gatignon zette vrijdag zijn tentje op en eet sindsdien niet meer. Hij zegt minimaal tot dinsdag, als het parlement zich buigt over de uitgaven aan het gemeentebestuur, vol te houden. Als Sevran niet meer geld krijgt kan Gatignon naar eigen zeggen de salarissen van gemeentepersoneel niet langer betalen - laat staan dat de gemeente behoeftige burgers kan ondersteunen.