Verbeek: "Er is hoop voor ons tegen ADO"

donroyco

AZ hoopt de weg omhoog in te slaan op de ranglijst. De Alkmaarders staan op een teleurstellende twaalfde plek. Een zege op bezoek bij ADO Den Haag is welkom. Trainer Gertjan Verbeek weet dat ADO goed draait dit seizoen. De Hagenaars staan achtste na elf wedstrijden.

Toch ziet de coach van AZ kansen voor zijn ploeg. ADO behaalde de punten voor buiten de residentie. "Zij hebben moeite thuis het spel te maken en hebben uit de meeste punten gehaald, er is dus hoop voor ons."

Verbeek zag AZ vorige week onderuit gaan tegen VVV-Venlo. Een week eerder werd nog knap gewonnen bij Vitesse. De Fries weet waar de problemen liggen bij zijn formatie. "We missen veel kansen, maar ook de pass moet beter, net als het profiteren van corners en vrije trappen."

Tegen ADO zal spits Ruud Boymans nog ontbreken. "Ruud heeft pas woensdag met de groep getraind. Ik moest donderdag al mijn keuzes maken en ik vond dat hij er nog niet klaar voor was", aldus Verbeek tegen RTV Noord-Holland. AZ won vorig seizoen met 0-6 in Den Haag, waar ADO drie jaar geleden voor het laatst won van AZ.