Primeur voor Bosschaart bij Sydney FC

Boris (borisz)

Pascal Bosschaart is erin geslaagd om voor het eerst in zijn loopbaan een doelpunt te maken in competitieverband. Dat deed de linkspoot in dienst van zijn club Sydney FC.

Bosschaart lijkt goed terug te zijn gekomen van blessureleed. De linksback was zeven maanden uit de roulatie en vierde zijn rentree met een zeldzaam doelpunt. Sinds zijn debuut in het seizoen 1997/98 wist Bosschaart voor FC Utrecht, Feyenoord, ADO Den Haag en Sydney FC nooit te scoren in competitieverband.

De Rotterdammer maakte in het duel met Melbourne Victory de 2-0. Toch had Bosschaart weinig reden om te feesten na afloop. Sydney zag Melbourne de achterstand ombuigen (2-3). "We kwamen vlak na rust op 2-0. Die goal had een verlossende werking op ons moeten hebben, maar dat bleek niet het geval", aldus Bosschaart.

"We geven het toch nog weg. Verschrikkelijk zuur", zegt hij tegen NUsport. Bosschaart genoot maar kort van zijn doelpunt. "Er zaten 22.000 mensen op de tribunes die me allemaal toezongen en uit hun dak gingen. Dan is het des te erger als je de overwinning toch nog weggeeft. Het had zo'n mooie avond kunnen worden."