[NK Afstanden] Kramer na zege 'sprakeloos'

Boris (borisz)

Sven Kramer was oprecht verbaasd na zijn zege op de vijf kilometer op de NK afstanden. "Ik ben hier wel een beetje sprakeloos van," zei hij na zijn vijfde overwinning op de vijf kilometer. Kramer had zich in de aanloop nog serieus zorgen gemaakt. 

"Ik speel geen spelletjes," zei de schaatser die lang twijfelde over deelname aan het openingstoernooi van het jaar na een val van een schommel die hem een rugblessure opleverde. "Ja, ik kan wel zeggen dat ik trainingen heb gemist, maar je kunt ook zeggen: ‘Wat zei zeik je, je rijdt 6.17."

Gerard Kermkers had dit ook niet verwacht. In de catacomben van het ijsstadion zei hij: "ik heb Sven in de wedstrijd duidelijk gemaakt dat hij kon gaan winnen." Kemkers was vooral te spreken over de manier waarop Kramer de concurrenten achter zich liet. “Vandaag heeft Sven op schaatskwaliteit gewonnen in plaats van vechtkwaliteit.”

Het is nog niet duidelijk of Kramer zondag de 10.000 meter gaat rijden. "Volgende week tijdens de World Cup rijd ik sowieso," zei Kramer.