Adviseur flest ondernemersfamilie voor miljoenen

Redactie

Vijf verdachten die sinds 2001 24 miljoen euro van de bankrekeningen van een 'vermogende ondernemersfamilie' zouden hebben gesluisd, zijn dinsdag opgepakt. Een 44-jarige financieel adviseur uit Barendrecht met toegang tot bankrekeningen van de familie zit nog vast, meldt het functioneel parket van het Openbaar Ministerie vrijdag.

De adviseur zou het geld van de bankrekeningen hebben gehaald. De verduisterde miljoenen gingen onder meer naar verschillende ondernemingen, waaronder een lingeriebedrijf en een bouwbedrijf. De vier andere verdachten in het onderzoek werkten voor bedrijven die het geld ontvingen.

De rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam besloot vrijdag dat de adviseur in ieder geval nog twee weken mag worden vastgehouden. Het OM beschuldigt hem van verduistering in dienstbetrekking, witwassen en valsheid in geschrifte.

De vier overige verdachten, twee mannen van 59 en 48 uit Den Haag, een 38-jarige Haagse vrouw en een 71-jarige man uit Boskoop, worden verdacht van witwassen. Zij zijn donderdag na verhoor op vrije voeten gesteld. Ze blijven verdachten in het onderzoek.