[Serie A] Hoogvlieger Napoli thuis niet langs Torino

Peterselieman

Napoli heeft zondag in de Serie A thuis tegen Torino twee dure punten verspeeld. Gianluca Sansone zorgde in blessuretijd voor de 1-1 eindstand, nadat een vroege goal van Edinson Cavani de Napolitanen lange tijd de overwinning leek te brengen. Door het gelijke spel komt nummer drie van de competitie Napoli op 23 punten, vijf minder dan koploper Juventus.

Lazio Roma ging hard onderuit bij Catania: 4-0. Het was alweer de vierde verliespartij van het seizoen voor de huidige nummer vijf op de ranglijst. Alejandro Gómez (2x), Francesco Lodi en Pablo Barrientos zorgden voor de productie, hun team heeft nu vijftien punten verzameld en klimt naar de zesde plek.

Fiorentina was in eigen huis veel te sterk voor Cagliari. Door goals van Luca Toni, Stevan Jovetic, Gonzalo Rodriguez en Juan Guillermo Cuadrado werden de punten in Florence gehouden. Federico Casarini zorgde voor de 4-1 eindstand, voormalig Ajacied Mounir El Hamdaoui mocht een halfuurtje meeballen bij Fiorentina. De Florentijnen bezetten met 21 punten de vierde plek op de ranglijst.

Udinese-aanvaller Antonio Di Natale wist alweer voor de zesde keer dit seizoen het doel te vinden. Dat bleek echter niet genoeg voor de overwinning, op bezoek bij Bologna werd het 1-1. Alessandro Diamanti produceerde de eerste goal.

Subtopper Atalanta, met twee punten in mindering begonnen wegens het omkoopschandaal, versloeg Sampdoria met 1-2. Giacomo Bonaventura en Giuseppe De Luca zorgden voor de winstpartij. Enzo Maresca had de thuisploeg even na rust nog even hoop op een punt gegeven.

Siena wist voor de derde keer dit seizoen te winnen door Genoa met het kleinste verschil te verslaan. Massimo Paci werd de matchwinner: 1-0. Zijn ploeg is ondanks drie keer winst hekkensluiter, omdat het het seizoen op -6 punten moest beginnen.


Hoogvlieger Napoli thuis niet langs Torino (Foto: Novum)