Definitief hoger inschrijfgeld voor F1-teams

Peterselieman

Autosportfederatie FIA heeft bekendgemaakt dat het inschrijfgeld voor de Formule 1-teams in 2013 fors verhoogd is. Zo gaat het vaste inschrijfgeld omhoog van 400.000 naar 500.000 dollar.

Daarnaast is er variabel inschrijfgeld dat berekend wordt middels de behaalde punten voor het constructeurskampioenschap van het vorige jaar. Per punt moet 5.000 dollar betaald worden, uitgezonderd de constructeurskampioen van het afgelopen jaar. Deze moet 6.000 per punt aftikken. Mochten de regels al voor dit jaar gegolden hebben dan zou Red Bull 4,4 miljoen dollar over moeten hebben maken aan de FIA.

De regelwijzigingen zijn opgenomen in het Sportief Reglement dat voor het seizoen 2013 zal gaan gelden. De FIA verlangt van teams dat het bedrag voor volgend jaar voor 30 november overgemaakt moet worden. De verhoging moet de FIA in totaal ruim zestien miljoen dollar opleveren, terwijl uit het nieuwe Concorde Agreement 24 miljoen dollar komt. De FIA hoopt ruim veertig miljoen dollar binnen te harken, wat aan diverse projecten uitgegeven zal gaan worden.