Matteo van der Grijn hoopt op filmcarrière

Sanne (Syth86)

Matteo van der Grijn zou graag in films spelen. "Het is wel een wens van mij om meer film te doen en die kant te ontdekken", zegt de toneelacteur tegen Novum Nieuws. Hij speelt momenteel één van de hoofdrollen in de musical Soldaat van Oranje. "Ik hoop dat er leuke filmrollen op mijn pad komen."

De 31-jarige acteur is niet van plan het theater de rug toe te keren. "De combinatie lijkt me heel leuk", vertelt hij. "Ik houd ontzettend van theater." Toch hoopt Van der Grijn ooit door te breken op het witte doek.

"Ik zou wel een goede karakterrol willen spelen, waar je je tanden in kan zetten." De acteur vindt dat de Nederlandse filmwereld wel een frisse wind kan gebruiken. "Er wordt vaak saai gecast in Nederland. Een mooie jongen speelt vaak een mooie jongen", begint de acteur. Hij vindt dat de filmmakers een voorbeeld moeten nemen aan Hollywood.

"Daar zien ze een jongen die er leuk uitziet en die scheren ze dan kaal en laten ze een ontzettende eikel spelen", weet Van der Grijn. "Zo'n rol zou ik wel willen spelen."

Matteo van der Grijn