Journalist klaagt McQuaid en Verbruggen aan

Peterselieman

Journalist Paul Kimmage heeft bij de Zwitserse rechtbank een klacht in tegen UCI-voorzitter Pat McQuaid en diens voorganger Hein Verbruggen. De Ier zegt dat de twee laster, eerroof en fraude gepleegd hebben.

Cedric Aguet, de advocaat van Kimmage, legt aan Cyclingnews uit wat er aan de hand is. "Kimmage werd door het slijk gehaald en een leugenaar genoemd nadat hij een interview met Floyd Landis gepubliceerd had, waarin de Amerikaan de houding van de top van de UCI aanklaagt. Daarnaast informeert Kimmage het Zwitserse gerecht over de strenge verdenkingen van fraude tegen ten minste Hein Verbruggen. De Nederlander gaf Lance Armstrong, direct of indirect, essentiële hulp waardoor de Amerikaan aanzienlijke bedragen kon verdienen dankzij doping, tijdens en buiten competitie."

De UCI, McQuaid en Verbruggen hadden eerder juist een aanklacht tegen Kimmage ingediend wegens laster en eerroof nadat hij de internationale wielerunie van corruptie beschuldigd had. Vorige week werd de zaak tegen de journalist voorlopig aangehouden omdat een externe commissie alle beschuldigingen moet gaan onderzoeken.