Utrecht-goalie Ruiter 'geen laatbloeier'

Niels (DerMeister)

FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter vindt niet dat hij een laatbloeier is. De 25-jarige sluitpost van de nummer zes van de ranglijst debuteert dit seizoen met goede resultaten in de Eredivisie. "Voor doelmannen gelden andere wetten dan voor voetballers. Ik ben nog vrij jong en heb al drie jaar ervaring opgedaan in de Jupiler League bij FC Volendam."

Dat Utrecht het zo goed doet is voor Ruiter geen verrassing. "Ik ben hier nieuw, dus ik kijk niet echt naar de vorige jaren. Maar als je ziet wat voor groei we hebben doorgemaakt denk ik dat we ook echt verdiend op die zesde plaats staan", vertelt de keeper.

Vooral over het positiespel is Ruiter tevreden. "Als je ziet hoe we daarin gegroeid zijn, dat had niet iedereen van ons verwacht. Binnen de groep leeft het wel."

De komende twee wedstrijden van Utrecht zijn tegen Willem II en RKC Waalwijk. Kijkend naar de ranglijst, dan moet dat geen probleem zijn voor de domstedelingen, maar Ruiter waakt voor overmoed. "We kunnen van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen. We moeten ons eigen spelletje blijven spelen en honderd procent geconcentreerd zijn."

Ruiter stamt overigens uit een echte keepersfamilie. "Mijn vader was keeper en zijn oom ook." Die oom, Jan Ruiter, speelde bij Anderlecht en kwam een keer uit voor Oranje. Toch is hij niet bekend. Zijn naam komt dan ook geregeld in voetbalquizzen voor.

"Dat weet ik niet", lacht Ruiter. "Voor mij is hij gewoon Jan Ruiter. "Hij heeft tegen Pelé gespeeld en gewoon een heel mooie carrière gehad."