[League Cup] Chelsea klopt United in doelpuntenfestijn

Peterselieman

Chelsea heeft in de League Cup een spectaculaire zege geboekt op Manchester United. Op Stamford Bridge won de thuisploeg na verlenging met 5-4. Chelsea had die verlenging afgedwongen door een doelpunt van Eden Hazard in blessuretijd. Door de zege plaatst de Londense club zich voor de kwartfinale.

Manchester United kwam in de reguliere speeltijd tot drie keer toe op voorsprong, maar telkens kwam Chelsea langszij. Na goals van Ryan Giggs, Javier Hernandez en Nani voor de bezoekers en David Luiz, Gary Cahill en Hazard namens de thuisploeg stond er na negentig minuten 3-3 op het scorebord.

In de verlenging deelde Chelsea via Daniel Sturridge de eerste tik uit. De spits strafte een blunder van Scott Wootton af en zette zijn ploeg daarmee voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Ramires zorgde in de 116e minuut voor de beslissing. De benutte strafschop in de laatste minuut van Giggs was enkel voor de statistieken.

Liverpool werd in de achtste finale uitgeschakeld. Mede door een doelpunt van Jonathan de Guzman won Swansea City op Anfield met 3-1. Tottenham Hutspur ging met 2-1 onderuit tegen Norwich City. Oud-Ajacied Jan Vertonghen werd de schlemiel door twee minuten voor tijd een eigen doelpunt te maken.


Chelsea klopt Man United in doelpuntenfestijn (Foto: Novum)