[League Cup] Arsenal wint met 7-5 na verlenging

Niels (DerMeister)

Arsenal heeft na een knotsgek duel tegen Reading de kwartfinales bereikt van de Engelse League Cup. De Gunners kwamen in de eerste helft met 4-0 achter, maar maakten in de 95e minuut de 4-4. In de verlenging kwam Arsenal met 4-5 voor, incasseerde de 5-5, maar wist in de slotseconden alsnog de 5-6 en 5-7 te maken.

Reading kende een droomstart en stond na 37 minuten met maar liefst 4-0 voor. Roberts, Leigertwood Hunt en een eigen doelpunt van Koscielny zorgden voor de treffers. Op slag van rust deed Walcott iets terug voor Arsenal en zodoende keek de ploeg van trainer Arsene Wenger in de rust tegen een 4-1 achterstand aan.

Na rust werd bij Arsenal de Franse spits Giroud ingebracht en hij tekende na ruim een uur spelen voor de 4-2. Koscielny maakte kort voor tijd zijn fout in de eerste helft goed door de 4-3 te scoren en Walcott maakte in de 95e minuut zelfs 4-4. 

Zodoende moesten Reading en Arsenal een verlenging spelen en daarin pakte Arsenal in de 103e minuut via Chamakh voor het eerst in deze wedstrijd de voorsprong; 4-5. Niet alleen Arsenal liet deze wedstrijd zien veerkracht te kunnen tonen, want het was Reading dat in de 116e minuut via Pogrebnyak weer op 5-5 kwam.

Deze treffer bleek echter niet genoeg, want net als in de reguliere speeltijd werd Walcott de reddende engel. De vleugelaanvaller maakte in de slotseconden de 5-6. Tot overmaat van ramp voor Reading maakte Chamakh ook de 5-7 namens Arsenal.

Leeds United en Middlesbrough, beiden uitkomend in de Championship, zorgden voor een stuntje door ten koste van een ploeg uit de Premier League de kwartfinales te halen. Leeds won met 3-0 van Southampton, terwijl Middlesbrough op bezoek bij Sunderland met 0-1 won. Aston Villa won ternauwernood met 2-3 van Swindon Town, dat uitkomt op het derde niveau in Engeland.
 
Bradford City, eveneens uitkomend op het derde niveau in Engeland, zorgde voor de verrassing van de avond. De ploeg ging op bezoek bij Premier League-ploeg Wigan Athletic en na 120 minuten stond er nog altijd een 0-0 stand op het scorebord. Bradford wist vervolgens de strafschoppenserie met 4-2 te winnen en bekert daardoor verder.