Ook Rus beëindigt seizoen voortijdig

Peterselieman

Na Kiki Bertens heeft ook tennisster Arantxa Rus besloten om voortijdig haar seizoen te beëindigen. De Nederlandse heeft mede door ziekte besloten om een punt achter het lange seizoen te zetten.

Rus verloor onlangs in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Luxemburg en zou deze week in actie komen tijdens ITF in Barnstaple. Dit toernooi slaat ze net als het ITF-toernooi in het Duitse Ismaning van vorige week over. Coach Fred Hemmen sprak hierover met NUsport. "Ze werd twee dagen daarvoor ziek. Ze gaat nu op vakantie en daarna zullen we weer gaan trainen."

Rus nam Hemmes eerder dit jaar in de arm om te coachen. Het zou in eerste instantie gaan om een proefperiode van drie weken, maar het duo is van plan om ook volgend seizoen samen te werken. "We hebben de intentie om met elkaar verder te gaan, we hebben alleen nog niet zo veel kunnen doen."

Hemmes moest hiervoor wel na de US Open de samenwerking met het 16-jarige talent Indy de Vroome beëindigen. "Ze is een fantastische speelster, maar het was gewoon beter om te stoppen. We hebben drie jaar samengewerkt en zijn heel goed uit elkaar gegaan."