Ajax en PSV gunnen spelers rust in bekerduel

Frank (franklop)

Voor hun bekerwedstrijden van woensdagavond gunnen Ajax en PSV een aantal spelers een adempauze. Beide topclubs treffen in de derde ronde van de KNVB beker een amateurclub. Ajax gaat op bezoek bij de hoofdklasser ONS Sneek, terwijl PSV thuis aantreedt tegen EHC/Heuts uit Hoensbroek.

Ajax-coach Frank de Boer laat Niklas Moisander, Ricardo van Rhijn, Christian Poulsen, Kenneth Vermeer en Siem de Jong thuis. Met de Champions Leaguewedstrijd tegen Manchester City (3-1) en de competitiewedstrijd tegen Feyenoord (2-2) hebben de Amsterdammers een drukke week achter de rug.

"Deze spelers hebben de afgelopen tijd veel gespeeld, daarom neem ik ze niet mee", zegt de 42-jarige coach op de Ajax-site. "De Jong had last van zijn achillespees, dat is niet bevorderlijk. Nu kan hij het rustig aandoen. Vermeer heeft alles gespeeld en hij was ook nog bij het Nederlands elftal."

Als vervangers voor het vijftal neemt de Boer een aantal jongelingen mee zoals Ruben Ligeon, Joël Veltman, Viktor Fischer, Danny Hoesen en Stefano Denswil. Mocht die laatste woensdagavond aan spelen toekomen dan betekent dat voor de jonge verdediger het officiële debuut in het eerste van Ajax.

Ook PSV- trainer Dick Advocaat is van plan zijn elftal te wijzigen ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd. "We gaan met een combinatie-elftal spelen. Spelers die normaal minder spelen, krijgen nu de kans zich te laten zien", aldus de 65-jarige oud-bondscoach.

Voor Advocaat is het bereiken van de volgende ronde het belangrijkste, maar de jongelingen moeten zich wel laten gelden. "Ik wil geen vertoning zoals tegen Achilles '29 het laatste kwartier. De spelers krijgen nu de kans om een goed beeld te geven aan de trainer, ook al spelen ze, met alle respect, tegen een amateurclub. Ze moeten er een leuke wedstrijd van maken."