Londense politie start onderzoek naar Clattenburg

Frank (franklop)

De Londense politie stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar de vermeende racistische uitspraken van scheidsrechter Mark Clattenburg. De arbiter zou zondag in de topper tussen Chelsea en Manchester United Jon Obi Mikel en Juan Mata van de Londense club onheus hebben bejegend. De Engelse voetbalbond FA startte eerder al een onderzoek naar het incident.

Aanleiding voor het nieuwe onderzoek is het verzoek van voorzitter Peter Herbert van de Society of Black Lawyers. Hij vroeg de politie maandag te kijken of er sprake is geweest van racisme op Stamford Bridge. Daarop kondigde de politie dinsdag aan een onderzoek te starten naar de vermeende opmerkingen van Clattenburg. Het is niet bekend wat de leidsman gezegd zou hebben.

Ook John Terry werd vorig seizoen strafrechtelijk onderzocht vanwege mogelijke racistische uitlatingen tegenover Queens Park Rangers-speler Anton Ferdinand. De Chelsea-aanvoerder werd echter vrijgesproken. Wel kreeg hij eind september van de FA een schorsing van vier wedstrijden opgelegd.