Marathon-acteur Van Waardenberg is rennen beu

René (MrManiak)

Martin van Waardenberg is niet van plan zich nog in een hardlooppak te hijsen. "Ik ben helemaal genezen van dat lopen", zegt de hoofdrolspeler van De Marathon tegen Novum Nieuws. In de tragikomedie lopen vier automonteurs de marathon van Rotterdam om hun garage te redden.

Van Waardenberg schreef ook het scenario van De Marathon, maar hij ziet een vervolg niet zitten. "Nee, ik heb de buik vol van hardlopen." Collega Frank Lammers ziet nog een film over hardlopen wél zitten. "Ik zat te denken aan de Iron Man, dat is een triathlon op Hawaii."

De Marathon verwelkomde vandaag de honderdduizendste bezoeker. "Dat heb ik nog nooit gehad, zo veel bezoekers", aldus Van Waardenberg die jarenlang met Wilfried de Jong het cabaretduo Waardenberg en De Jong vormde. "Als die allemaal op mijn verjaardag komen, moet ik stoelen huren."

De Rotterdammer moest de prijs wel in Amsterdam komen ophalen. "Ik heb al een wielklem", vertelt hij. "Ik ging alleen even op zoek naar een chipoplaadpunt en het was al raak." De acteur kan er niet mee zitten. "Ik koop gewoon een nieuwe auto."

De 56-jarige Van Waardenberg werkt momenteel aan het scenario van de tweede Loenatik-film. "De patiënten zijn nu de wijde wereld ingetrokken en nu zit de zuster in een inrichting met het Empty Nest Syndrom", vertelt hij over het scenario. De film wordt in het voorjaar opgenomen en moet eind volgend jaar in de bioscopen draaien.