Giant neemt sponsorbesluit Raboploeg nog dit jaar

Peterselieman

Giant neemt hoogstwaarschijnlijk voor het eind van het jaar een beslissing of het hoofdsponsor wordt van de voormalige Rabobankformatie. Eerder noemde de fietsenleverancier van de ploeg begin november als definitief beslissingsmoment. "We zijn vorige week begonnen met de gesprekken maar er is nu nog niets definitiefs besloten", laat een woordvoerder weten.

De Taiwanese fietsenfabrikant gaf direct na het stoppen van Rabobank aan te overwegen het hoofdsponsorschap over te nemen. "Dat is een van de opties die wordt besproken. Het kan ook zijn dat we alleen fietsen en kleding blijven sponsoren of dat we cosponsor worden en meer gaan investeren in de ploeg."

Omdat de boerenleenbank zich na 31 december terugtrekt, is het de bedoeling dat daarvoor een definitief besluit is genomen. "Dat is wel het meest logische scenario. Tot die tijd worden geen mededelingen gedaan. We maken het besluit wereldkundig op het moment dat er een beslissing is gevallen."

De Rabobank, die zeventien jaar betrokken was bij het profwielrennen, stak jaarlijks ongeveer vijftien miljoen euro in de wielerploeg. De dopingperikelen in de sport hebben het wielrennen echter zodanig besmeurd, dat de bank zich deze maand terugtrok. Door het creëren van een white-label-team geeft de bank de ploeg de mogelijkheid om in 2013 een doorstart te maken.