Nintendo overweegt Europese Wii U TV

SolidDS

Nintendo bekijkt de mogelijkheden om interactieve televisie via de Wii U naar Europa te brengen. Of de gamegigant de dienst gaat aanbieden, is afhankelijk van marktonderzoek. Dat heeft topman Satoru Iwata gezegd in een gesprek met investeerders. De dienst, die Wii U TV wordt genoemd, is al wel aangekondigd voor de Amerikaanse markt.

Wii U TV moet onder meer extra informatie bieden over programma's die via kabel, satelliet, video on demand en digitale televisie bekeken worden. Volgens Iwata zien potentiële partners veel mogelijkheden. Zo kan de Wii U Gamepad gebruikt worden om te winkelen tijdens het televisiekijken.

De Wii U Gamepad is niet alleen het besturingsmechanisme voor de Wii U, maar ook een tweede scherm. Zo kunnen spelers op de televisie en het tablet tegen elkaar spelen. Ook een speler, die door gezinsleden die televisie willen kijken wordt onderbroken, gewoon verder spelen op het tablet.

De spelcomputer is vanaf 30 november in Nederland verkrijgbaar. Nintendo denkt voor eind maart wereldwijd meer dan 5,5 miljoen exemplaren van de Wii U verkocht te hebben.


Nintendo overweegt Europese Wii U TV (Foto: Novum)