Tom Cruise bedenkt actiescènes tijdens persreisjes

Borizzz

Tom Cruise komt vaak op ideeën voor nieuwe films als hij tijdens zijn promotietours door vreemde steden wandelt. "Ik neem altijd de tijd om in de steden waar ik kom rond te lopen, de architectuur en metrostations te bekijken. In mijn hoofd zie ik dan al allerlei scènes voor mijn nieuwe filmprojecten", zegt hij tegen het Britse filmweekblad Total Film.

Zo ook voor Mission: Impossible 5. "We zijn bezig de juiste toon voor de film te vinden", vertelt de acteur. "We bevinden ons nog in de conceptuele fase".

Wat Cruise betreft, mag het succes van de Mission: Impossible-films nog wel even doorgaan. "Ik maakte de eerste in de hoop dat er velen zouden volgen. Het publiek smult ervan, dat is elke keer weer geweldig om mee te mogen maken. En ik kan meegroeien met mijn personage Ethan Hunt."

Voor het verschijnen van Mission: Impossible IV - Ghost Protocol, die vorig jaar verscheen, werd druk gespeculeerd dat Jeremy Renner de hoofdrol zou overnemen omdat de 50-jarige Cruise te oud zou worden. Uiteindelijk bleek dat Cruise en Renner allebei een geheim agenten spelen in de film en dat van overname geen sprake is.

De eerste Mission: Impossible uit 1996 heeft ook een sentimentele waarde voor Cruise. "Het was destijds de duurste film ooit gemaakt en de eerste die ik produceerde", zegt hij trots. Wanneer Mission: Impossible 5 in productie moet gaan, is nog onbekend.