Deel medewerkers terug in triltoren

Redactie

Ongeveer zeshonderd medewerkers van Rijkswaterstaat kunnen sinds maandag weer aan de slag in het kantoorgebouw langs de A12 in Utrecht dat bekend is komen te staan als de triltoren. Enkele vleugels van de laagbouw van het pand zijn weer opengesteld, meldt Rijkswaterstaat maandag.

Toen na uitvoerig onderzoek bleek dat de trillingen in het gebouw werden veroorzaakt door een installatie van de glazenwassers, werd aangekondigd dat de in totaal vijftienhonderd medewerkers pas begin volgend jaar weer naar hun werkplek kunnen. Er waren eerst herstelwerkzaamheden nodig om de veiligheid te garanderen.

Die werkzaamheden zijn nog niet afgerond, maar het is volgens Rijkswaterstaat niet nodig de laagbouw afgesloten te houden. Daarom heeft de gemeente Utrecht een gebruikersvergunning verleend om een deel van de laagbouw van het kantoorgebouw Westraven te gebruiken.

De rest van de vijftienhonderd werknemers blijft voorlopig op alternatieve locaties werken. Zij moeten begin volgend jaar weer op hun eigen werkplek aan de slag kunnen.