Van Paassen kopvrouw EK veldrijden

Boris (borisz)

Sanne van Paassen is de belangrijkste troef van de Nederlandse vrouwen bij de EK veldrijden in Ipswich. Bondscoach Johan Lammerts heeft ook Sophie de Boer en Reza Hormes aangewezen om op het EK uit te komen.

Bij de beloftes is Mike Teunissen één van de zeven aangewezen coureurs. Teunissen won onlangs de wereldbekerwedstrijd in Tabor. Corne van Kessel, die daar als tweede eindigde, gaat ook mee naar Ipswich. De overige geselecterden beloten zijn Tijmen Eising, Gert-Jan Bosman, David van der Poel en Stan Godrie, Emiel Dolfsma. Dat er maar drie vrouwen afreizen, is volgens Lammerts puur uit noodzaak. Zo komt wereldkampioene Marianne Vos voorlopig nog niet in actie en is Sabrina Stultiens geblesseerd. Arenda Grimberg heeft dan weer verplichtingen op haar werk.

"Maar met Sanne hebben we zeker kansen", liet Lammerts weten. "Ik heb alle vertrouwen dat we ten minste in één categorie een goed resultaat halen." Bij de junioren zijn Richard Jansen, Mathieu van der Poel, Martijn Budding en Bjorn van der Heijden geselecteerd.