Succes Skyfall leidt tot Bondtweeluik

René (MrManiak)

John Logan heeft succes geboekt met zijn scenario van Bondfilm Skyfall. De Amerikaan is aangenomen om Bond 24 en 25 te maken. De films moeten een tweeluik worden, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Vorige week werd bekendgemaakt dat Logan al de volgende film zou schrijven, maar pas vandaag is vrijgegeven dat hij ook het 25e filmscript schrijft. De Bondfilms van Logan zijn niet gebaseerd op het werk van Ian Fleming. Waar de films over gaan, is nog niet bekend. De 51-jarige Logan is bekend van scenario's als Rango, The Last Samurai en Gladiator.

Skyfall, de nieuwste Bondfilm, is afgelopen weekend in 25 landen in première gegaan. In Groot-Brittannië heeft de film al 32,4 miljoen dollar opgehaald volgens de Amerikaanse website Box Office Mojo. Daarmee komt de 23e Bondfilm op een tweede plek voor beste Britse openingsweekend ooit, vlak onder Harry Potter And The Deathly Hallows Part 2.

In Skyfall speelt Daniel Craig wederom geheim agent 007. In de film wordt Bonds loyaliteit aan zijn baas M, een rol van Judi Dench, op de proef gesteld door haar verleden. De film van regisseur Sam Mendes draait vanaf 31 oktober in de Nederlandse bioscopen.