Schoorel boekt flinke winst op wereldranglijst

Frank (franklop)

Tennisser Thomas Schoorel is door zijn halvefinaleplaats op het challengertoernooi van Porto Alegre flink gestegen op de wereldranglijst. De 25-jarige Amsterdammer boekte 25 plaatsen winst ten opzichte van vorige week en staat nu op plaats 229 van de mondiale ranking.

Robin Haase is nog altijd de beste Nederlander. Hij zakte een plek en staat nu op de vijftigste plaats. Igor Sijsling moest eveneens een plek prijsgeven en vindt zijn naam terug op plaats 75.

Roger Federer leidt nog altijd, maar wordt op de hielen gezeten door Novak Djokovic. De 32-jarige Zwitser wordt waarschijnlijk volgende week afgelost door de Serviër. Federer heeft zich afgemeld voor het masterstoernooi in Parijs dat hij vorig jaar won. Andy Murray blijft derde en Rafael Nadal, die dit jaar niet meer in actie komt, staat nog altijd vierde.

Bij de vrouwen veranderde er weinig. Alleen de top acht van de wereldranglijst kwam afgelopen week in actie bij de WTA Championships in Istanbul. Serena Williams blijft ondanks haar titel derde, achter Maria Sharapova en Victoria Azarenka. De laatste voert nog steeds de ranking aan en sluit het jaar af op de eerste plaats.

Kiki Bertens blijft de beste Nederlandse. Bertens klom een plek naar de 58e positie. Arantxa Rus staat daar tien posities achter op plaats 68. Michaëlla Krajicek gaf tien posities prijs en staat op de 145e plaats.