[MLB] San Francisco Giants winnen World Series

Peterselieman

De honkballers van de San Francisco Giants hebben zondag voor de zevende keer in hun bestaan de World Series gewonnen. Dankzij een 4-3 zege tegen Detroit Tigers verzekerde de ploeg zich van de titel in de Major League. Het is voor San Francisco de tweede titel in drie jaar. Vorig jaar was Saint Louis Cardinals de beste.

In het spannende vierde duel in Detroit was het Marco Scutaro die in de extra tiende inning het winnende punt binnensloeg voor de Giants. Op de klap van de tweedehonkman, die werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler in de National League, scoorde Ryan Theriot het winnende punt.

Derdehonkman Pablo Sandoval werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de World Series. De 26-jarige Venezolaan van San Francisco sloeg in het openingsduel drie homeruns, iets dat slechts drie spelers in de historie eerder presteerden Alleen Babe Ruth (1926, 1928), Reggie Jackson (1977) en Albert Pujols (2011) gingen Sandoval voor.

Kung Fu Panda, zoals de bijnaam van Sandoval luidt vanwege zijn forse postuur, kon het na de wedstrijd nog steeds niet geloven. "Ik wil het team bedanken dat ik de kans heb gekregen om hier te staan. Ik ben heel blij. Er zijn hoogte- en dieptepunten geweest, maar ik heb nooit opgegeven."

Een nieuwe titel voor de Giants leek na een 3-1 achterstand in de finale van de National League tegen Saint Louis ver weg. Met zeven zeges op rij toonde de ploeg veerkracht. "Het is fantastisch wat een groep spelers kan doen als ze als team spelen", zei manager Bruce Bochy. "Ze hielden van elkaar en speelden voor elkaar en de fans. Ze hebben een over-mijn-lijkmentaliteit getoond."

Voor Detroit zijn de druiven zuur. Na 2006 is het de tweede verloren finale op rij. Na een 4-0 zege op de New York Yankees in de finale van de American League verloor het nu zelf vier duels op rij. Tigers-werper Justin Verlander verwoordde het verschil tussen beide ploegen. "Zij speelden beter honkbal toen het erom ging, en daar draait het allemaal om."