Veel geklaag over Nederlandse scheidsrechters

Peterselieman

De trainers van de Eredivisieploegen zijn niet te spreken over het niveau van de arbitrage in Nederland. De leidsmannen eisten dit weekend in een aantal wedstrijden weer een hoofdrol voor zich op, waarbij in alle gevallen deze niet positief was.

Afgelopen vrijdag had scheidsrechter Eric Braamhaar de aandacht op zich gericht tijdens FC Utrecht-FC Groningen (1-0) omdat hij in de slotfase van het duel Groningen-speler Michael de Leeuw een zuivere strafschop onthouden had. Een dag later kreeg Reinold Wiedemeijer kritiek toen hij Willem II in het duel tegen ADO Den Haag (2-0) een penalty weigerde te geven, terwijl de bal aan de andere zijde wel gemakkelijk op de stip ging na een overtreding.

Gisteren had Ajax-trainer Frank de Boer na het uitduel tegen Feyenoord (2-2) reden tot klagen. Hij betwistte de twee gele kaarten die verdediger Niclas Moisander van Bas Nijhuis had gekregen. Een week eerder moest Kevin Blom het ontgelden toen hij Heracles-speler Bruns niet met rood van het veld stuurde en een goal van Ryan Babel afkeurde. De Amsterdammers verloren hierdoor twee punten (3-3).

Tot slot voelde PEC Zwolle zich bekocht door leidsman Ed Janssen. Die zou in het duel tegen PSV (1-2) de Zwollenaren bij de stand van 1-0 in het voordeel van de thuisclub een strafschop niet toegekend hebben.