[Serie A] Hamsik houdt Napoli in spoor Juventus

Peterselieman

Marek Hamsik heeft Napoli zondag aan een zege geholpen in de Serie A. De door een omkopingsschandaal bedreigde Italiaanse ploeg won door zijn doelpunt met 1-0 van Chievo Verona. Het gat met koploper Juventus blijft daardoor drie punten. De ploeg uit Turijn won eerder zondag met 1-0 van Catania.

AS Roma verloor met 3-2 van Udinese. Met Maarten Stekelnburg in de goal nam Roma via twee doelpunten van Erik Manuel Lamela een 2-0 voorsprong, maar Maurizio Domizzi zorgde al snel voor de aanluitingstreffer. In de tweede helft werd Stekelenburg nog tweemaal gepasseerd. Antonio di Natale scoorde vlak na rust de gelijkmaker en twee minuten voor tijd uit een strafschop de winnende treffer.

Internazionale won zondagmiddag met 3-1 bij Bologna. De nummer drie van de Serie A kwam via Andrea Ranocchia en Diego Milito op 2-0 voordat Nicolo' Cherubin iets terugdeed. Esteban Cambiasso bracht de zege van de Nerazzuuri vervolgens in veilige have.

Lazio Roma liet kostbare punten liggen bij Fiorentina. In Florence werd het 2-0 voor de thuisploeg door treffers van Adem Ljajic en Luca Toni.


Hamsik houdt Napoli in spoor Juventus (Foto: Novum)