Debuut Feyenoorder Boëtius in klassieker tegen Ajax

Peterselieman

Jean-Paul Boëtius maakt zondag in de klassieker tegen Ajax zijn debuut voor Feyenoord. De 18-jarige aanvaller heeft van trainer Ronald Koeman een basisplaats gekregen. Jeugdinternational Boëtius krijgt de voorkeur boven Ruben Schaken. De ervaren buitenspeler raakte twee weken terug bij het Nederlands elftal geblesseerd aan zijn knie en werkte sindsdien een race tegen de klok af om op tijd fit te geraken.

Koeman heeft wel een plek ingeruimd voor Stefan de Vrij. De verdediger was twee maanden uit de roulatie met eerst een enkel- en later een hamstringblessure. De terugkeer van De Vrij gaat ten koste van Miquel Nelom.

Ajax-coach Frank de Boer houdt in de Kuip zijn winnende team van woensdag tegen Manchester City intact. De Amsterdammers maakten indruk door de Engelse landskampioen op een 3-1 nederlaag te trakteren.

Feyenoord en Ajax zijn de nummers vijf en zes van de ranglijst, met zeventien behaalde punten uit negen wedstrijden. Vorig jaar waren de Rotterdammers in eigen stadion met 4-2 te sterk.