Nederlandse darters uitgeschakeld in Nuland

Boris (borisz)

De vijf Nederlanders die in Nuland de  tweede ronde haalden zijn alle vijf uitgeschakeld. Gino Vos verloor in de ochtendsessie van Jamie Caven, de overige vier verloren in de avondsessie. 

Vos had geen kans tegen tegen Caven en de kansen die hij kreeg werden verprutst. Het werd 6-1 voor Caven. Vincent van der Voort ging er af met 6-5 tegen Arron Monk. Op de laatste leg na gingen alle legs met de pijlen mee. Paul Nicholson won met 6-4 van Michael van Gerwen, de Nederlander opende de legs vaak wel met 140+ scores maar op de dubbels verprutste hij het te vaak. 

De 48-jarige Johnny Haines was met 6-5 te sterk voor Raymond van Barneveld. De Hagenaar had deze nederlaag kunnen voorkomen als hij zijn dubbels beter op orde had. Phil Taylor begon met twee elf finishes tegen Co Stompe. De ex-trambestuurder kwam terug door 170 uit te gooien in leg drie. Het werd 2-2 door 95 uit te gooien. Maar op 3-3 zette Taylor weer een tandje bij en won de partij met 6-3. 

Een andere opvallende zege kwam op naam van Max Hopp. De 16-jarige Duitser was met 6-4 te sterk voor Steve Beaton. Zondagmiddag wordt de derde ronde gespeeld en zondagavond staan de kwart-, halve en finale op het programma. 

Speler Speler Uitslag
Mark Walsh Brendan Dolan 6-3
Andy Jenkins James Hubbard 6-4
Gino Vos Jamie Caven 1-6
Andy Smith Scott Rand 6-0
Mervyn King Ian White 4-6
Kevin Painter Wayne Jones 5-6
Andy Hamilton Davyd Venken 6-4
Simon Whitlock Alen Tabern 6-2
Max Hopp Steve Beaton 6-4
Vincent van der Voort Arron Monk 5-6
Paul Nicholson Michael van Gerwen 6-4
Raymond van Barneveld Johnny Haines 5-6
Mark Jones Kim Huybrechts 2-6
Phil Taylor Co Stompe 6-3
Ronnie Baxter Colin Osbourne 4-6
Wes Newton Steve Brown 2-6