De Vrij en Schaken trainen volledig mee

Boris (borisz)

Feyenoorders Stefan de Vrij en Ruben Schaken zijn fit genoeg voor de klassieker zondag tegen Ajax. Het tweetal trainde zaterdag volledig mee met de Rotterdamse selectie.

Aanvoerder De Vrij heeft twee maanden gesukkeld met een hamstringblessure. De international kwam eind augustus in het Europa Leagueduel tegen Sparta Praag voor het laatst in actie. Aanvaller Schaken raakte tijdens zijn debuut voor het Nederlands elftal half oktober geblesseerd, maar begon afgelopen week weer met trainen.

Ajax-trainer Frank de Boer verandert niets aan de selectie die woensdag Manchester City versloeg in de Champions League. Jody Lukoki is dan ook niet in de selectie opgenomen. De jonge buitenspeler had de afgelopen weken last van een knieblessure die hij begin deze maand opliep, maar werd afgelopen week weer fit verklaard.

De Boer neemt Eyong Enoh wel mee naar Rotterdam, nadat de Afrikaan vrijdag in beroep ging tegen drie wedstrijden schorsing die hem waren opgelegd door de KNVB. De middenvelder was tijdens een duel met Jong Ajax tegen een rode kaart aangelopen. Door het beroep wordt de schorsing opgeschort.

De rivalen treffen elkaar zondag om 12.30 uur in De Kuip. De ploegen nemen een plek in de subtop in en staan beide na negen wedstrijden op zeventien punten.


De Vrij en Schaken trainen volledig mee (Foto: Novum)