[MLB] Giants winnen ook tweede duel in World Series

Peterselieman

De honkballers van San Francisco Giants hebben donderdag ook de tweede wedstrijd in de World Series gewonnen. Voor eigen publiek werd Detroit Tigers met 2-0 opzij gezet. San Francisco leidt nu in de finale met 2-0 in de best-of-sevenserie. De tweestrijd verplaatst zich naar Detroit waar zaterdag de derde wedstrijd op het programma staat.

Was het woensdag nog een waar slagfestijn, de tweede ontmoeting tussen beide ploegen leverde heel wat minder vuurwerk op. De slagploegen van beide teams hadden geen antwoord op het sterke gooien van zowel Madison Bumgarner als Doug Fister. Giants-werper Bumgarner kreeg twee honkslagen tegen in zeven innings. Tigers-pitcher Fister stond vier runs toe in ruim zes slagbeurten.

Tot de zevende inning viel er dan ook weinig tot niets te genieten in het AT&T Park. Het was Brandon Crawford die de wedstrijd open brak en Hunter Pence in staat stelde om de Giants op voorsprong te zetten. Een slagbeurt later verdubbelde Angel Pagan de score op een honkslag van diezelfde Pence. Detroit kon in de slotinning het tij niet meer keren.

De Tigers lijken de World Series-winnaar van 2010 niet te kunnen stoppen. De ploeg van manager Bruce Bochy heeft al vijf wedstrijden op rij gewonnen. Eerder bogen ze in de National League-finale al een 3-1 achterstand in wedstrijden om in een 4-3 zege tegen titelverdediger Saint Louis Cardinals.

Detroit heeft de statistieken bovendien tegen wat betreft het terugkomen van een 2-0 achterstand in de World Series. Slechts tien van de 51 teams lukte het om alsnog de serie winnend af te sluiten. De Tigers spelen de komende drie duels in het eigen Comerica Park waar ze hopen iets terug te kunnen doen tegen de ontketende Giants.


Giants winnen ook tweede duel in World Series (Foto: Novum)